Ilse van der Wal


Ik ben enige tijd geleden in Den Helder geboren. Vanaf mijn 7e ben ik met muziek bezig geweest. Aanvankelijk op viool en in het jeugdorkest, maar na een tijdje besloot ik dat zingen meer mijn ding is. 

 

Op mijn 11e begon ik bij "Kinderen voor Kinderen", alwaar ik tot mijn 16e heb gezongen. Ik had het geluk dat ik er jong uit bleef zien, waardoor ik lang kon blijven. Ik had hier de tijd van mijn leven! Het is ook leuk om in een paar van Nederlands grootste geluidsstudio's geweest te zijn. De meeste kinderen hadden het liefst TV-opnames, omdat ze dan lekker buiten konden hollen, maar ik was gefascineerd door de knopjes en schuifjes in de studio.

 

Toen ik écht te oud werd, begon ik in mijn eerste bandje. Popmuziek won mijn hart en heeft het nooit meer verlaten.  Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. Daar heb ik ook veel jazz gezongen, maar popmuziek bleef mijn grootste passie. 

 

Naast de reguliere optredens en jamsessies heb ik in die tijd veel als straatmuzikant gewerkt. Dat is één van de meest leerzame dingen die ik ooit heb gedaan. Als je mensen kunt boeien die je aanvankelijk eigenlijk liever niet zien of horen, dan doe je het goed! 

 

Jarenlang ging ik in de zomer als solist mee op tournee met een orkest. Daar leerde ik gitarist Rick kennen. Samen vormen we duo Vocal+Chords. Daarnaast schrijf ik liedjes, spreek ik teksten in en lees ik files op de radio.


Ik ben getrouwd met Marnix en sinds 2015 hebben we dochter Jente.

 

 

 

home